Geschiedenis

Een portie boerenverstand, een berg enthousiasme èn twee jonge gedreven ondernemers die van elk obstakel een kans maken. Dat is het begin van Zuivel van Nu.

Natuurlijk ging daar een hele geschiedenis aan vooraf. Er kon namelijk geen koe gemolken worden voordat er een stal was. Zo begonnen Piet en Nella van Lipzig-Coenen het bedrijf in 1951 met 10 koeien, 10 varkens en twee hokken met kippen.

Boerderij 1951

Zodra hun oudste zoon Jan verder kon met zijn liefde voor de koeien, groeide het bedrijf uit naar een omvang van 90 koeien in 1980. Samen met Marleen nam hij het bedrijf over van zijn ouders. De passie voor het ondernemerschap zette zich voort in de drie kinderen (Martijn, Monique en Mark) die ze samen op de wereld zette.

Sinds 1-1-2020 De Brem Holsteins een samenwerking aangegaan met Hoeve Rosa uit Sevenum, een samenvoeging van twee melkveebedrijven. 

De Brem Holsteins is al sinds 1951 gevestigd op deze mooie locatie, Schandelo te Velden, nu gerund door de 3e generatie. Fons Kersten nam in 2000 het melkveebedrijf over van zijn ouders in Sevenum. Door de ontwikkeling van Greenport Venlo was voor het melkveebedrijf daar geen plek meer.

​Meerdere malen kruisten in het verleden de wegen van beide melkveebedrijven elkaar. Dit begon al in de jaren ‘90 toen Jan van Lipzig en Fons Kersten elkaars visie deelden in hun gezamenlijk bestuurswerk. Zodra zoon Mark van Lipzig interesse kreeg in de veehouderij, leerde hij als 15-jarige de eerste kneepjes van het vak bij Fons in de stal. Ook Martijn van Lipzig verricht al enkele jaren het loonwerk voor beide bedrijven.

​De binding die daar ontstond bleek de perfecte basis voor een samenwerking. Onze gedrevenheid en passie voor het ondernemerschap in de melkveehouderij heeft ons opnieuw samen gebracht. Om beide melkveebedrijven optimaal door te kunnen ontwikkelen, is dit een mooi moment om onze krachten te bundelen en een nieuw bedrijf op te starten. Onze missie: een rendabel melkveebedrijf met gezonde dieren, transparant naar buiten en in samenwerking met haar omgeving.

​De hardwerkende en vooruitstrevende gezinnen hebben de oorspronkelijke bedrijven inmiddels laten uitgroeien tot een loonbedrijf onder leiding van Martijn en een melkveebedrijf met 350 koeien onder leiding van Fons en Yvonne, Jan en Marleen en Mark.

De zuivellijn ‘Zuivel van Nu’ is geïnitieerd door Mark en zijn partner Ineke in samenwerking met Fons en Yvonne. Een nieuw stukje liefde voor het vak dat de cirkel rond maakt van koe tot consument.

www.brosafarming.nl