Geschiedenis

Een portie boerenverstand, een berg enthousiasme èn twee jonge gedreven ondernemers die van elk obstakel een kans maken. Dat is het begin van Zuivel van Nu.

Natuurlijk ging daar een hele geschiedenis aan vooraf. Er kon namelijk geen koe gemolken worden voordat er een stal was. Zo begonnen Piet en Nella van Lipzig-Coenen het bedrijf in 1951 met 10 koeien, 10 varkens en twee hokken met kippen.

Boerderij 1951

Zodra hun oudste zoon Jan verder kon met zijn liefde voor de koeien, groeide het bedrijf uit naar een omvang van 90 koeien in 1980. Samen met Marleen nam hij het bedrijf over van zijn ouders. De passie voor het ondernemerschap zette zich voort in de drie kinderen (Martijn, Monique en Mark) die ze samen op de wereld zette.

Het hardwerkende en vooruitstrevende gezin heeft het oorspronkelijke bedrijf inmiddels laten uitgroeien tot een Loonbedrijf onder leiding van Martijn èn een Melkveebedrijf voor 350 koeien onder leiding van Jan, Marleen en Mark.

De zuivellijn ‘Zuivel van Nu’ is een initiatief van Mark en zijn partner Ineke. Een nieuw stukje liefde voor het vak dat de cirkel rond maakt van koe tot consument.